|
Яким повинен бути православний християнин?
| |
Elena | Дата: Четвер, 22.04.2010, 22:14 | Сообщение # 1 |
Ветеран
Група: Друзі
Нагороди: 8
Репутація: 5
Статус: Offline
| Ми тут недавно зачепили тему стосовно того, яким повинен бути православний віруючий. Конкретної відповіді мені ніто так і не дав по одній причині: люди й самі точно не можуть вказати на риси характеру такого типу людини. Ніби-то всі й розуміють що приблизно має являти собою ортодокс, але цей збірний образ такий неконкрений і умовний... П. С. Прохання до Аліни: з тієї книжки, на яку ти давала посилання, скопіюй будь-ласка цитати, в яких конкретно наводяться вказівки стосовно того, яким повинен бути християнин (сама не можу цього робити бо дууууууууууеже мало маю часу на це).
|
|
| |
alina | Дата: Четвер, 22.04.2010, 23:04 | Сообщение # 2 |
Освоївся
Група: Братчики
Нагороди: 3
Репутація: 0
| Щоб здобути знання по професії менеджер, вчитель і т. д. треба вчитись приблизно 5 років!!! Щоб осягнути всі якості християнина і стати ним треба вчитись все життя!!! І прочитати не 2 стор. якоїсь книги, де по пунктах розписані всі якості християнина, а в першу чергу прочитати Біблію, Закон Божий, Св. Отців і т. д. і зробити для себе висновки!!! Quote (Elena) П. С. Прохання до Аліни: з тієї книжки, на яку ти давала посилання, скопіюй будь-ласка цитати, в яких конкретно наводяться вказівки стосовно того, яким повинен бути християнин (сама не можу цього робити бо дууууууууууеже мало маю часу на це). В цьому і вся проблема всіх християн, що на все інше у нас вистачає часу, а на духовне життя ні. А навіщо? Бог почекає! Я он краще полежу на дивані, а сусідка мені принесе перелік на аркуші паперу всіх якостей християнина! І не дай Бог вона забуде написати якусь рису...
|
|
| |
Ann | Дата: П`ятниця, 23.04.2010, 15:46 | Сообщение # 3 |
Шановний
Нагороди: 4
Репутація: 1
| На мою думку, ніяких шаблонів православного християнина немає. Просто у кожного, мабуть, є якісь всої певні рамки яких він дотримується (або не дотримується, або не хоче дотримуватись). А якщо брати загальні поняття (або розуміння), то про мене - православний християнин нічим не відрізняється від інших віруючих.
"Чоловік від жінки відрізняється тим, що перед здійсенням помилки він все ретельно продумує" (Фрумкер)
|
|
| |
Elena | Дата: Субота, 24.04.2010, 22:03 | Сообщение # 4 |
Ветеран
| Quote (alina) В цьому і вся проблема всіх християн, що на все інше у нас вистачає часу, а на духовне життя ні. А навіщо? Бог почекає! Я он краще полежу на дивані, а сусідка мені принесе перелік на аркуші паперу всіх якостей християнина! І не дай Бог вона забуде написати якусь рису... А що, хіба для духовного життя потрібно відводити певну кількість хвилин/годин? Справжнім християнином треба бути повсякчас, незважаючи де знаходишся і що робиш. А "сусідчин" перелік христ. якостей був би дуже доречним, дя цього й створювалася тема. Quote (Ann) На мою думку, ніяких шаблонів православного християнина немає. Впевнена що їх і справді немає. Але ж повинні бути якісь орієнтири, певний внутрішній кодекс. І ще цікава одна річ: шаблонів християнина немає, але варто комусь зробити якусь помилку, як відразу лунають закиди: "Справжній християнин (?!) не повинен так робити"
|
|
| |
Igor | Дата: Неділя, 25.04.2010, 19:40 | Сообщение # 5 |
Давній друг
Група: Користувачі
Нагороди: 7
| Quote (alina) Щоб осягнути всі якості християнина і стати ним треба вчитись все життя!!! І прочитати не 2 стор. якоїсь книги, де по пунктах розписані всі якості християнина, а в першу чергу прочитати Біблію, Закон Божий, Св. Отців і т. д. і зробити для себе висновки!!! Молодець, дівчинко, правильно мислиш! Quote (Elena) А "сусідчин" перелік христ. якостей був би дуже доречним, дя цього й створювалася тема Quote (Elena) Але ж повинні бути якісь орієнтири, певний внутрішній кодекс А де його взяти? Може хтось почне писати той кодекс? (Аз, грішний, буду допомагати складати, тільки хтось почніть, бо я боюсь перший починати - дуже скромний, знаєте).
Крапля води точить камінь
|
|
| |
alina | Дата: Понеділок, 26.04.2010, 23:27 | Сообщение # 6 |
Освоївся
| Quote (Igor) Молодець, дівчинко, правильно мислиш! Дякую, ХЛОПЧИКУ!!!
|
|
| |
Elena | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:00 | Сообщение # 7 |
Ветеран
| Quote (Igor) Може хтось почне писати той кодекс? А варто його тут писати? Взагалі-то на створення цієї теми наштовхнули розмови про куріння. Так от, я вважаю що ця шкідлива звичка погано впливає на фізичне здоров"я - і все. До питань духовності вона не має ніякого відношення. Тому лозунги типу "Справжній християнин не повинен знати цигарки" вважаю недоречними.
|
|
| |
alina | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:32 | Сообщение # 8 |
Освоївся
| Єлена, ти дуже гарно відійшла від теми! Тобто обійшла її!
|
|
| |
Elena | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:38 | Сообщение # 9 |
Ветеран
| Навпаки: починаю її прискіпливо розгортати
|
|
| |
Igor | Дата: П`ятниця, 07.05.2010, 16:31 | Сообщение # 10 |
Давній друг
| А чому взагалі існують заборони на паління? Ну те що це школдить здоров*ю само собою зрозуміло, я маю на увазі чому в православному оточенні так агресивно відносяться до цієї звички і курець сприймається як "исчадие ада".
|
|
| |
Зоя | Дата: Четвер, 27.05.2010, 01:00 | Сообщение # 11 |
Освоївся
| На рахунок шаблонів - погоджуюсь, їх немає. А орієнири є. Є кодекс - Євангеліє. Є зразок - Христос. На рахунок куріння - це ж пристрасть, залежність. А несвобода і залежність - це ж нібито гріх. Але, дійсно, дуже часто до таких гріхів, як блуд, осуд, срібролюбство деякі люди ставляться, як до менших, ніж до куріння. А улюблений вираз деяких фанатиків: "Курить - бесам кадить" взагалі шокує.
|
|
| |
Elena | Дата: Четвер, 27.05.2010, 22:21 | Сообщение # 12 |
Ветеран
| Quote (Зоя) А орієнири є. Є кодекс - Євангеліє. Є зразок - Христос. В принципі так, але є деякі "маленькі" нюанси: в Євангеліє не сказано про футбол, але ж це не значить що грати в цю гру заборонено християнам. Якби Святе Письмо конкретно вказало на заборону паління, то все було б ясно, але оскільки там ВЗАГАЛІ нічого не сказано про тютюн, то через те й виникають всілякі людські домисли і фантазії, які потім підносять нам як догми
|
|
| |
Igor | Дата: Понеділок, 31.05.2010, 22:06 | Сообщение # 13 |
Давній друг
| Quote (Elena) Ми тут недавно зачепили тему стосовно того, яким повинен бути православний віруючий. То що, так ніхто і не скаже який має бути православний? Ай-яй-яй, дівчата, моралі читати добре вмієте, а як вас самих запитали то язик втік незрозуміло куди
|
|
| |
alina | Дата: Вівторок, 01.06.2010, 12:36 | Сообщение # 14 |
Освоївся
| Quote (Igor) а як вас самих запитали то язик втік незрозуміло куди Ти якось м'якше висловлюйся, а то нарвешся... на дівчат...
|
|
| |
Igor | Дата: Вівторок, 01.06.2010, 17:51 | Сообщение # 15 |
Давній друг
| Quote (alina) Ти якось м'якше висловлюйся, а то нарвешся... на дівчат... І що буде? Щоб я знав чи варто йти нариватися. Судячи по твоїй фото-картинці, з тобою дуже небезпечно мати справу
Сообщение отредактировал Igor - Вівторок, 01.06.2010, 17:54 |
|
| |
|
|
| |
П`ятниця, 27.12.2024, 10:49
|
| |
|