Наше опитування
Сенс мого життя
Всього відповідей: 240
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » Все інше » Для розмов » Музика. Хто кого? (Світ наших захоплень)
Музика. Хто кого?
prot-vrДата: Четвер, 12.03.2009, 23:22 | Сообщение # 1
Духівник братства
Група: Користувачі
Повідомлень: 96
Нагороди: 4
Репутація: 3
Статус: Offline
Музика – це одна з багатьох речей, якими захоплюється сучасна молодь. Вона завжди відігравала важливу роль в історії світу. На сьогодні є безліч течій у музичному мистецтві. Але, звичайно, кожна людина має свій смак, за яким обирає собі стиль музики. Без жодного сумніву, можна сказати, що саме музика – один із способів впливу на життя людини. Про свій досвід у цій справі нам розповіла івано-франківська молодь, відповівши на такі запитання:
- Який стиль музики вам до вподоби?
- Як саме музика впливає на вас?

Мар’ян
1. Електрохаос, тому що він зараз найпопулярніший, додає найбільше енергії.
2. Я живу музикою. Не уявляю жодного дня без неї. У мене не буває такого, щоб я на день не прослухав хоча б один трек.
Тарас
1. Рок – він має багато течій.
2. Завдяки музиці, я створююсь, формуюсь як людина, як особистість. Саме з її допомогою я можу описати всі свої почуття. Музикою я називаю другу частину себе.
Анатолій
1. Мені до вподоби рок. Можливо для когось він нічого не означає, але він змінив моє життя.
2. Музика – це одна з трьох речей, без яких я сьогодні не можу жити. Переважно слухаю музику тоді, коли йду по вулиці, інколи у школі на уроках, обов’язково на перервах.
Володя
1. Переважно альтернатива або класика.
2. Музика – це певні звуки, які допомагають мені виразитися. Вона допомагає мені показати своє ставлення до світу, і зрозуміти, як світ ставиться до мене.
Іринка
1. Я слухаю різну музику, яка мені подобається. Це може бути як реп, так і рок, і звичайна попса.
2. Коли людині сумно, музика її підтримує, принаймні мені стає веселіше. І взагалі з музикою йти по землі краще. «Усе приходить і відходить, а музика – вічна».
Анастасія
1. Переважно я слухаю музику такого напряму як рок, реп, метал. Усе таке, що голосне і шумне. Або ще готику.
2. Для мене музика – це відпочинок або привід подумати. Моє життя без музики було би просто марним. Вона підтримувала мене в найтяжчі періоди і не давала робити якісь нерозумні вчинки.
Леся
1. Це переважно дискотечна музика, хіп-хоп. Хоча я слухаю дуже багато стилів музики.
2. Музика дуже впливає на моє життя. Це єдине, що може мене в житті розслабити і на деякий час віддалити від проблем. Для мене музика – це життя.

Порада:
Переглядаючи вищесказані думки сучасної молоді, можна без сумніву сказати, що музика справді вагомо впливає на свідомість чи то дітей, чи то вже підлітків. Саме в цей період життя формується їх характер, на що впливають і батьки, і друзі, і навчальні заклади, і навіть побутові предмети, без яких, здавалося б, неможливо жити. У сучасному науковому прогресі швидкими темпами розвиваються й модернізуються стилі музики. Деякі, наприклад рок, мають досить багато течій: легкий рок, важкий рок, поган-рок, етно-рок та інші. Згадуючи свою молодість, я не зустрічав ще такої музики. На той час музика не мала такого сильного негативного впливу на психіку людей, як сьогодні. Неодноразово нам доводиться чути про різні нещасні випадки, винуватцями котрих є й самі люди, що перебували під впливом ритмічної, збуджуючої музики, яка їх повністю зомбувала і паралізувала їх свідомість. Я впевнений, що за такими стилями музики стоїть певний нечистий дух, який намагається вкрасти, вбити і погубити життя людей. Сьогодні виникли багато різних субкультур, такі як Емо, готика, металісти, паркур, панки та багато інших. Вони заставляють молоду людину проклинати життя, ставитися до всього песимістично і навіть призводять до суїциду – самогубства. Я не хочу цим сказати, що музика – це погана річ. Ні! Але вона тоді стає поганою, коли починає володіти людиною. Тому я бажаю кожній молодій людині задуматися над стилем музики, яку вона слухає і задуматися, хто над ким панує: людина над музикою, чи музика над людиною?

За матеріалами Інтернет

Запрошую до розмови...


http://amvon.orthodoxy.ru
 
IovДата: Четвер, 19.03.2009, 20:48 | Сообщение # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
1.Вітчизняний рок і твори Ігоря Талькова (незнаю до якого стилю музики відноситься його творчість). Інколи TRANCE. Був би радий слухати класику і говорити як це правильно, але не "ковбасить" biggrin , не доріс.
2. Дуже велика тема і розібратись яка і як на мене вона впливає не можу і досі. Знаю що точно вона мною володіє, а не я нею smile .
Я можу тільки наставити ще питань:
3. Музика формує стиль життя чи стиль життя формує смаки до музики?
4. Чи є принципова відмінність між класикою і металом?
5. Чи справді вона у чомусь допомагає? Відділимо слова від музики і що отримаємо? Хороші слова, хай навіть і завиваючи як і простий рифмований вірш підуть на користь. А що таке хороша музика? Музика що приносить тільки задоволення? Чи може та що допомагає розслабитись або додає енергії? Здається мені що людина, отримуючи тимчасову енергію чи задоволення, втрачає щось набагато цінніше.

Може не дарма Бог не допустив органів в Святій Православній церкві.

В любому випадку, згодом я зміню своє ставлення до музики, але покищо це моє бачення і осудженню не підлягає angry .

 
prot-vrДата: Четвер, 19.03.2009, 23:28 | Сообщение # 3
Духівник братства
Група: Користувачі
Повідомлень: 96
Нагороди: 4
Репутація: 3
Статус: Offline
Quote (iov)
Може не дарма Бог не допустив органів в Святій Православній церкві.

Очевидно, Господь тому "не допустив", що розраховував на наше сумлінне використання у православних храмах Богом данних "органів" - людського голосу.
Але тенденції розвитку співочого мистецтва (і не тільки в храмах), спонукають до хвилювання і передбачення невдовзі заміни одних "органів" на інші...


http://amvon.orthodoxy.ru
 
ЗояДата: Неділя, 22.03.2009, 14:13 | Сообщение # 4
Освоївся
Група: Братчики
Повідомлень: 82
Нагороди: 7
Репутація: 1
Статус: Offline
Привіт форумчанам!
Quote (prot-vr)
На той час музика не мала такого сильного негативного впливу на психіку людей, як сьогодні. Неодноразово нам доводиться чути про різні нещасні випадки, винуватцями котрих є й самі люди, що перебували під впливом ритмічної, збуджуючої музики, яка їх повністю зомбувала і паралізувала їх свідомість. Я впевнений, що за такими стилями музики стоїть певний нечистий дух, який намагається вкрасти, вбити і погубити життя людей.
.
Прикро, дуже прикро що псевдомузика приймається молоддю за музику. Ритмічне постукування, плюс відповідна атмосфера кажуть, здатні загіпнотизувати та лишити глузду (згадаймо зібрання сектантів - харизматів).
Коли музика покликана сприяти росту людини, то псевдомузика знущається над особистістю.

Додано (22.03.2009, 14:13)
---------------------------------------------
До речі, тема музики - паралельна темі фільмів. Так, як є низькопробні фільми не варті уваги (а то й шкідливі), так само є і "напрямки музики", що катастрофічно впливають на людину.

Біда в тому, що і псевдомузика, і псевдокіно - подаються і пропонуються, як мистецтво. Тобто, речі своїми іменами не називаються. Внаслідок, виникає путаниця. От напр. двоє людей слухають: один - попсу і "торчить" від "Блестящих", інший - класику.
У слово "МУЗИКА" різні люди вкладають різні поняття.

 
djesДата: Субота, 11.04.2009, 05:50 | Сообщение # 5
Перехожий
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Нагороди: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Когда я хочу "отдохнуть спокойно" - слушаю, класическую музыку, джаз, легкие саундтреки из хороших фильмов (послушайте саундтрек из Амели "Comptine D'un Autre Ete - L'apres midi" хотя там все хорошие) chillout, vocal trance. Для "драйва" - слушаю, играю и немного пишу techno, minimal tech, progressive, house.

Лишь потеряв всё мы обретаем свободу!
 
IovДата: П`ятниця, 17.04.2009, 18:29 | Сообщение # 6
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (djes)
играю и немного пишу techno, minimal tech, progressive, house

Цікаво, можеш викласти свою творчість?
 
ElenaДата: Понеділок, 27.04.2009, 02:56 | Сообщение # 7
Ветеран
Група: Друзі
Повідомлень: 320
Нагороди: 8
Репутація: 5
Статус: Offline
1. Рок (альтернатива, готика, метал)
2. Музика трансформує накопичені негативні емоції в позитивні. Та й взагалі багато речей робить.
3. Стиль життя, характер, погляди вимагають відповідної музики.
4. Послухайте Nightwish: переконаєтесь що іноді метал і класика – речі нероздільні.
5.
Quote (iov)
Чи справді вона у чомусь допомагає?
Якби не допомагала, то її б не існувало.
Quote (iov)
Відділимо слова від музики і що отримаємо?
Ту ж-таки музику music Можете для порівняння послухати варіанти одної композиції:
"Nothing else matters" Metallica і
"Nothing else matters" Apocalуptica
"Металліка" виконує пісню зі словами, в "Апокаліптики" - без слів. Спробуйте порівняти і впевнитесь що для передачі настрою можна обійтись без слів, і можна й без музики (просто співаючи).
Quote (iov)
людина, отримуючи тимчасову енергію чи задоволення, втрачає щось набагато цінніше
Неправда! Нічого вона не втрачає, окрім стресу (а він не є великою цінністю smile ) Хоча це залежить від того як саме використовувати музику. Якщо заміняти нею інші корисні речі, то звісно людина втрачатиме. Але це вже вина самої людини, а не музики.
Quote (Зоя)
Ритмічне постукування, плюс відповідна атмосфера кажуть, здатні загіпнотизувати та лишити глузду
З такими висловлюваннями обережніше! Люди, які не воцерковлені, теж можуть сказати що ми з вами загіпнотизовані, бо ритмічно хрестимось і періодично кляняємось. rolleyes
Quote (Зоя)
псевдомузика, і псевдокіно - подаються і пропонуються, як мистецтво. Тобто, речі своїми іменами не називаються
А як Ви думаєте: рок-музика це мистецтво чи ні? Я все одно надаю перевагу цьому стилю незалежно від того чи його схвалять, чи поставлять клеймо.
Quote (prot-vr)
готика, металісти, паркур, панки та багато інших. Вони заставляють молоду людину проклинати життя, ставитися до всього песимістично
Не завжди. Стиль життя (і музики в т. ч.) є лише відображенням внутрішього світу. А до песимізму і самогубств призводять інші, важливіші причини. Музика може хіба що "допомогти" це зробити, але навряд чи стане "рушієм" цього всього.

Додано (27.04.2009, 02:56)
---------------------------------------------
Посилання на "Апокаліптіку" й "Металліку":
http://www.trindelka.ru/downloading.asp?type=3&file=6265&lr=A&artist=Apocalyptica&album=Unsorted http://www.trindelka.ru/downloading.asp?type=3&file=91989&lr=M&artist=Metallica&album=Metallica

Quote (iov)
Був би радий слухати класику і говорити як це правильно, але не "ковбасить"

Це щоб Йова поковбасило:
http://www.trindelka.ru/downloading.asp?type=3&file=100905&lr=N&artist=Nightwish&album=Century%20Child
 
IovДата: Понеділок, 27.04.2009, 23:23 | Сообщение # 8
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (Elena)
Це щоб Йова поковбасило: http://www.trindelka.ru/downloa....20Child

Мені довподоби вітчизняний, а зарубіжний ні, і добре. Дякую. music

 
ElenaДата: Вівторок, 28.04.2009, 17:12 | Сообщение # 9
Ветеран
Група: Друзі
Повідомлень: 320
Нагороди: 8
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (iov)
Мені довподоби вітчизняний, а зарубіжний ні, і добре.

Кидається в очі висловлювання "... і добре". Хочу спитати: звідки така нелюбов до зарубіжного продукту? З чим це пов"язано? З тим що Захід сприймається православними як "розплідник зла" чи суто з естетичних переконань?
У мене навпаки, ближчими є зарубіжні твори: і музичне оформлення пісень, і влучні, вдало підібрані тексти. Хоча у кожного свої смаки. Зарубіжна музика, на мій погляд, стоїть на вищому художньому рівні, аніж наша. Із українських подобаються хіба що "Друга ріка" та ранній "Океан Ельзи".
 
IovДата: Вівторок, 28.04.2009, 21:08 | Сообщение # 10
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (Elena)
З чим це пов"язано? З тим що Захід сприймається православними як "розплідник зла"

Можливо десь на підсвідомості так і асоціюється. До того ж у цьому стилі буває навіть коли російською не вловити слова, а англійською я геть не чую тексту.
Quote (Elena)
У мене навпаки, ближчими є зарубіжні твори: і музичне оформлення пісень, і влучні, вдало підібрані тексти. Хоча у кожного свої смаки.

Згоден smile
Quote (Elena)
Зарубіжна музика, на мій погляд, стоїть на вищому художньому рівні, аніж наша.

Можливо, саме звідти пішов рок.
Quote (Elena)
Із українських подобаються хіба що "Друга ріка" та ранній "Океан Ельзи".

А мені з українських взагалі ніхто не подобається. Що таке Вітчизна - це тема інша.

P.S. В піст року взагалі не слухав, слава Богу від цього зі мною нічого не сталося. biggrin

 
ElenaДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:41 | Сообщение # 11
Ветеран
Група: Друзі
Повідомлень: 320
Нагороди: 8
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (iov)
В піст року взагалі не слухав, слава Богу від цього зі мною нічого не сталося

Аналогічно. Невже мої фрази наштовхують людей на думку що зі мною щось сталося surprised
biggrin
Quote (iov)
англійською я геть не чую тексту

Я теж іноді погано вловлюю деякі слова. Для цього шукаю тексти пісень і виясняю яке саме слово там написано. Рекомендую і Вам так зробити якщо схочте.
Quote (iov)
Що таке Вітчизна - це тема інша

Не розумію про що йдеться, просвітіть темноту smile
 
IovДата: Середа, 29.04.2009, 01:01 | Сообщение # 12
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (Elena)
Невже мої фрази наштовхують людей на думку що зі мною щось сталося

Та ні, я взагалі не про Вас.

Quote (Elena)
Для цього шукаю тексти пісень і виясняю яке саме слово там написано. Рекомендую і Вам так зробити якщо схочте.

Як тільки виходить новий альбом групи "Алиса" я саме так і роблю. smile
Але знаю що Ви про зарубіжну музику, то ось що хочу сказати на рахунок цього. Нещодавно я почав аналізувати свої думки, переживання, результати дїй, настрій, життєвий погляд і т.д. під час слухання року, після слухання і зовсім без нього (в піст). І останній варіант покищо значно перемагає, хоча не зовсім виходить оцінити правильно навіть настрій. Те ж саме я роблю з іншою музикою і з фільмами. Тобто, копаю глибше, не те що
Quote (Іринка)
2. Коли людині сумно, музика її підтримує, принаймні мені стає веселіше.
.
Саме така інформація мені потрібна для того щоб зробити правильний вибір, а не така як:
- статті тих, для кого рок це тяжкі звуки, "хворі" фанати і наркотики.
- фільм "Вода"
- Почаєвский листокь - Согрешил(а) - Слушал(а) естрадную или рок музыку (вызывает низменные чувства).
Тому, Elena, я вже не буду "підсядати" ще й на зарубіжний, з мене вистачає одного.
_________________
Можна на "ти"
 
IovДата: Середа, 29.04.2009, 01:11 | Сообщение # 13
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
ROCK-N-ROLL

Не помню точно, но кто-то сказал, будто rock-n-roll - это он.
В комплексах рождается спесь, не больше того.
Я помню время, когда всякой струне не давалось шанса на звон,
И каждый звук мечтал умереть за естество.

Нас было мало, Макар был прав - в битвах крепла горечь потерь.
Рок тогда граничил с тюрьмой, но ждал перемен.
По ритму Майка, по аккордам Б.Г. я приоткрывал эту дверь
И как Цой, раскачивал ночь пульсацией вен.

Мы движемся по струнам сердец,
Считая ночи, днем.
Нас мало, но пока мы в пути
В нас горит открытым огнем
Rock-n-roll.

Мы были вместе по законам войны, - каждый на своем рубеже,
Мы меняли правду на боль, - так было легче дышать.
Когда один из нас срывался в пике на очередном вираже,
Мы просили не голосить и не провожать.

Огнем СашБаша не насытилась жизнь, по Чуме тоскует металл,
Пульс Крупы - "Я остаюсь" не изменить.
Ори им Гарик, болью выплесни "Плач", как Ревякин сердцем сказал:
"Когда задуют наши костры, вас станет знобить".

Шевчук,Шахрин, Борзыкин, Ник Rock-n-roll, Шклярский, Ай-яй-яй, Рикошет,
Летов, Григорян, Чистяков, Свин, Паращук.
Васильев, Фёдоров, Самойловы, Чиж, Скляр, Бутусов, Янка, Паштет,
Князь, Галанин, Чача, Горшок, Чёрт да Паук.

Конечно, это явно не все, в перечне достойных имен,
Кто сумел наполнить сердца болью струны.
Не помню точно, но кто-то сказал, будто rock-n-roll - это он
И я решил поставить вопрос: - а кто тогда мы?

К.Кинчев (Алиса)
 
ElenaДата: Середа, 29.04.2009, 22:45 | Сообщение # 14
Ветеран
Група: Друзі
Повідомлень: 320
Нагороди: 8
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (iov)
И я решил поставить вопрос: - а кто тогда мы?
К.Кинчев (Алиса)

Це той самий "русский рок" hello
Quote (iov)
Нещодавно я почав аналізувати свої думки, переживання, результати дїй, настрій, життєвий погляд і т.д. під час слухання року, після слухання і зовсім без нього (в піст). І останній варіант покищо значно перемагає

Якщо тобі легше без року, то це добра ознака. Я ще не "доросла" до такого рівня. Коли після заверщення посту я знову стала слухати рок, зрозуміла що це те, чого не вистачало: зайві негативні емоції не мали де реалізуватись і залишались на близьких людях та на моїй совісті.
Організм людини набагато складніший ніж здається на перший погляд, і якщо ущемлювати в собі якісь потреби, це обовязково "вилізе боком". Так само як і з гріхами: тільки-но викорениш із себе щось погане - як вмить з"являється нова напасть. Наше життя - це постійна боротьба з самим собою. Того святими стають такі люди, які змогли перемогти себе. Іноді корисно набути якусь погану звичку щоб подолати іншу, більш гріховнішу, й тим самим дати бісам менший шанс smile
Повернемось до теми. Для себе я зрозуміла, що краще буду слухати рок, аніж "зриватись" на інших людях. Якщо колись вдасться відкинути цю пристрасть без плачевних результатів, буду рада такій розв"язці. А поки що зробити цього не можу help (треба записатись до Йова на курси - йду збирати гроші dollar )
 
IovДата: Четвер, 30.04.2009, 00:04 | Сообщение # 15
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 433
Нагороди: 12
Репутація: 4
Статус: Offline
Quote (Elena)
треба записатись до Йова на курси - йду збирати гроші

Оголошення
Лікую від музичної залежності, недорого.
Рокерам знижки, попсюкам в два рази дорожче.
biggrin
 
Форум » Все інше » Для розмов » Музика. Хто кого? (Світ наших захоплень)
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

П`ятниця, 26.04.2024, 09:21
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат