Чи є "надмірна релігійність" психічним розладом?
|
|
|
|
Elena | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:22 | Сообщение # 1 |
Ветеран
Група: Друзі
Нагороди: 8
Репутація: 5
Статус: Offline
| Чи вважаєте ви що релігійні крайнощі є наслідком певних психічних проблем людини? Що Ви думаєте стовсовно цього?
|
|
| |
alina | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:30 | Сообщение # 2 |
Освоївся
Група: Братчики
Нагороди: 3
Репутація: 0
| На мою думку, навпаки, психічні проблеми є наслідком, правильніше сказати, релігійного ФАНАТИЗМУ людини!!!
|
|
| |
Elena | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:36 | Сообщение # 3 |
Ветеран
| Тобто ти маєш на увазі що людина захопилась релігією і через це в неї "поїхав дах"? Значить по-твоєму релігія провокує психічні проблеми? Бо фанатизм і є одним із варінтів псих. розладів.
|
|
| |
alina | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:43 | Сообщение # 4 |
Освоївся
| Quote (Elena) Значить по-твоєму релігія провокує психічні проблеми? Ти знаєш, ти мені нагадуєш сектантів, які, вибираючи з Біблії якийсь певний момент (не враховуючи попередніх подій), "роздувають" з нього цілі вчення! Аналогічно!
|
|
| |
Elena | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:51 | Сообщение # 5 |
Ветеран
| Quote (alina) Ти знаєш, ти мені нагадуєш сектантів, які, вибираючи з Біблії якийсь певний момент (не враховуючи попередніх подій), "роздувають" з нього цілі вчення! Аналогічно! До чого це сказано? При чому тут сектанти та інші вчення? Надмірне (а точніше ненормальне) сприйняття віровчення характерно для будь-якою релігії, а не лише одного Православ"я. Так що ця проблема єднає нас із католиками, п"ятидесятниками, мусульманами та ін. Краще дай відповідь на поставлене питання і проголосуй в опитуванні.
|
|
| |
alina | Дата: Середа, 28.04.2010, 23:58 | Сообщение # 6 |
Освоївся
| Quote (Elena) Значить по-твоєму релігія провокує психічні проблеми? Quote (Elena) Надмірне (а точніше ненормальне) сприйняття віровчення характерно для будь-якою релігії, а не лише одного Православ"я. Бачиш, не сама релігія провокує, а неправильне сприйняття!Додано (28.04.2010, 23:58) --------------------------------------------- Опитування мені не подобається!
|
|
| |
Elena | Дата: Четвер, 29.04.2010, 00:23 | Сообщение # 7 |
Ветеран
| Quote (alina) Опитування мені не подобається! Хм... Здається я зазначила всі можливі версії. Ну, значить додай у пості свій варіант відповіді. Quote (alina) не сама релігія провокує, а неправильне сприйняття! А "неправильне сприйняття" це наслідок чого: особистого внутрішнього світогляду чи загальних релігійних настанов?
|
|
| |
Iov | Дата: Четвер, 29.04.2010, 01:52 | Сообщение # 8 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 12
Репутація: 4
| Elena, що ти розумієш під "надмірною релігійністю"?
|
|
| |
Elena | Дата: Неділя, 02.05.2010, 14:20 | Сообщение # 9 |
Ветеран
| Quote (Iov) що ти розумієш під "надмірною релігійністю"? Що за питання?! Хіба й так не зрозуміло про що йде мова?
|
|
| |
Iov | Дата: Неділя, 02.05.2010, 21:20 | Сообщение # 10 |
Admin
| Quote (Elena) Хіба й так не зрозуміло про що йде мова? Ні, мені не зрозуміло, поясни для "особливо обдарованих".
|
|
| |
Elena | Дата: Понеділок, 03.05.2010, 14:41 | Сообщение # 11 |
Ветеран
| Знущаєшся... Подивись в тлумачному словнику значення обох слів, а потім співстав їх.
|
|
| |
Iov | Дата: Понеділок, 03.05.2010, 17:32 | Сообщение # 12 |
Admin
| Elena, ти вже навіть в релігії хочеш знайти міру. Бажаю успіху! Ти сама подивись в словник: Quote (Вікіпедія) Віровчення або релігія (від лат. religio – зв'язок) - в широкому розумінні віра, світогляд, бачення, сприйняття і відображення сущого людиною або спільнотою людей.
|
|
| |
Igor | Дата: П`ятниця, 07.05.2010, 16:27 | Сообщение # 13 |
Давній друг
Група: Користувачі
Нагороди: 7
Репутація: 1
| Зараз майже всі в тій чи іншій мірі психічно неповноцінні.
Крапля води точить камінь
|
|
| |
Ann | Дата: П`ятниця, 07.05.2010, 16:43 | Сообщение # 14 |
Шановний
Нагороди: 4
| Quote (Igor) Зараз майже всі в тій чи іншій мірі психічно неповноцінні. О!!! Точно!!!! Погоджуюсь з тобою Igore на всі 100%!!!
"Чоловік від жінки відрізняється тим, що перед здійсенням помилки він все ретельно продумує" (Фрумкер)
|
|
| |
Igor | Дата: Понеділок, 17.05.2010, 23:05 | Сообщение # 15 |
Давній друг
Група: Користувачі
Нагороди: 7
| І що будемо з цим робити?
Крапля води точить камінь
|